Stap 1

Na het aanmelden bij Autorijschool Bollenstreek nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden aan de hand van je wensen en krijg je uiteraard antwoord op je eventuele vragen over de rijopleiding en het behalen van je rijbewijs.

 

Stap 2

Een rijopleiding bij Autorijschool Bollenstreek begint altijd met een rijtest.
Je maakt dan kennis met jouw rij-instructeur en je leert de auto een beetje kennen. Je hebt altijd een vaste rij-instructeur. Tijdens de rijtest wordt er een inschatting gemaakt van het benodigde aantal rijlessen. Je hebt voor de rijtest nog geen theoriecertificaat nodig!

Na de rijtest bespreken we de resultaten hiervan. Daarna wordt met elkaar overlegd welke aanpak het beste bij jou past en eventueel welk lespakket. Losse lessen kunnen overigens ook worden geboekt. Het doel is om van jouw rijopleiding een succes te maken. Zo'n succes dat je in 1 keer kunt slagen voor je rijbewijs.

 

Stap 3

Elke les zullen we zoveel mogelijk naar het examengebied rijden waar je gaat afrijden.
Bij Autorijschool Bollenstreek kan gekozen worden uit Haarlem of Leiden om af te rijden.

Als eenmaal alle vaardigheden zijn aangeleerd en je rijdt al aardig goed dan kunnen we een TussenTijdse Toets door het CBR laten afnemen.
Dit is een soort examen waarvoor je nog niet kan slagen of zakken. Door een TussenTijdse Toets af te laten nemen kunnen we zien of de rijopleiding op schema loopt. Wellicht nog belangrijker, je kunt een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.

Tijdens de TussenTijdse Toets zullen er twee bijzondere verrichtingen moeten worden uitgevoerd. De vrijstelling wordt behaald als de twee oefeningen naar behoren zijn uitgevoerd.

Direct na de TussenTijdse Toets bespreekt de examinator welke onderdelen wel en nog niet helemaal goed gingen. De examinator verstuurd na afloop de uitslag waarop alle aandachtspuntjes beschreven staan per mail naar jou toe. Aan de hand van de uitslag kunnen we samen kijken op welke punten er nog getraind dient te worden. Dit geeft je meer garantie dat je goed bent voorbereid op het spannendste gedeelte van de rijopleiding, namelijk "het praktijkexamen".

De vrijstelling is eenmalig geldig, mocht je zakken, dan zul je in het volgende praktijkexamen weer twee bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren.

Ben je misschien al een paar keer gezakt of zit er een lange tijd tussen, dat je voor het laatst examen hebt gedaan, dan kun je (nogmaals) overwegen een TussenTijdse Toets te doen.

 

Stap 4

Als je een TussenTijdse Toets hebt gedaan, dan zullen we in de laatste lessen voor je praktijkexamen gaan werken aan de puntjes die de examinator heeft opgemerkt. Natuurlijk blijven we ook de dingen herhalen die wel al goed gingen tijdens de toets.

De rijopleiding van Autorijschool Bollenstreek volgt een efficiënt cursusplan.
Dit houdt in dat, met zo weinig mogelijk rijlessen, alle vaardigheden worden aangeleerd. Voertuigbeheersing, voertuigkennis, verkeersdeelneming en de bijzondere verrichtingen. Vooral de kwaliteit en de veiligheid staan bij ons in de rijopleiding centraal.
In de praktijk is het niet alleen maar gas geven en sturen.
Het gaat erom dat je verkeersinzicht ontwikkelt, waardoor je veilig en verantwoord leert rijden.

 

Stap 5

Na het inplannen van het praktijkexamen zullen er nog een aantal rijlessen volgen waarin we alle puntjes op de i zullen gaan zetten.

Op de dag van het praktijkexamen wordt je zo'n uur van te voren opgehaald en rijden we richting het CBR. Doordat je een uurtje van tevoren gaat rijden wen je een beetje aan het voertuig, zodat je daarvan gebruik van kan maken tijdens jouw examen.
Bij sommige rijscholen wordt je niet opgehaald en moet je dus bij het CBR gelijk beginnen met het examen.

Het examenritje duurt zo'n 40 minuten, daarna zal de examinator de uitslag geven zodra we weer binnen aan het tafeltje zitten.